Andra testprodukter

Ferritintest / Anemitest

Finns på lager

Pris: 9,90 990
kvantitet: st
Med ett hemtest kan du enkelt och tillförlitligt ta reda på ett blodprov från fingertopparna om ditt ferritinvärde är för lågt.
Lågt ferritin är en indikation på järnbrist.

Järn behövs också för att bilda röda blodkroppar. Röda blodkroppar transporterar syre till vävnaderna. Om ferritin är under 30 µg/l betyder det att järnlagren är låga. Om ferritinvärdet är lägre än 40 börjar de flesta få symtom på järnbrist.

Under graviditeten ökar mängden cirkulerande blod med cirka 40 %. Mängden blodplasma ökar mer än mängden röda blodkroppar, vilket resulterar i utspädning av blodet. Den ökande produktionen av röda blodkroppar kräver järn, som konsumeras särskilt i slutet av graviditeten för fostrets produktion av röda blodkroppar. - Läkarens bok Duodecim

Alla som planerar graviditet bör börja använda folsyra i en dos på 0,4 mg/dag. Det fortsätter åtminstone fram till 12:e graviditetsveckan. - Läkarens bok Duodecim


Vårt anemitest är utformat för att hjälpa dig ta reda på om din ferritinnivå är för låg. Paketet innehåller allt du behöver för att utföra testet, så att du snabbt kan ta reda på det hemma.
  • Enkelt och lätt att använda: Anemitestet är utformat så att det ska vara så enkelt som möjligt. Allt du behöver göra är att följa de tydliga instruktionerna så kan du enkelt göra testet i bekvämligheten av ditt eget hem.
  • CE-märkt: Testet är helt CE-märkt för självtestning, så du kan vara säker på dess säkerhet och tillförlitlighet.
  • Upptäcker koncentrationer på 30 ng/ml: Anemitestet kan detektera hemoglobinkoncentrationer på nivån 30 ng/ml. Detta innebär att den kan identifiera en eventuell järnbrist i ett tidigt skede, vilket gör att du kan vidta nödvändiga åtgärder i tid.
  • Snabba resultat: Du får resultatet av anemitestet på 5 minuter, så du behöver inte vänta länge på dina resultat.
Ta hand om din hälsa och övervaka din hemoglobinnivå med vårt praktiska anemitest. Vårt test gör det enkelt och effektivt att ta hand om din hälsa.