Ofta frågade frågor

Vad kostar leveransen?
Leveranskostnaden varierar beroende på de produkter som du beställer. Det snabbaste och enklaste sättet att se leveranssumman är att du lägger produkten/produkterna i köpkorgen. Efter du har valt det önskade leveranssättet kan du se, hur mycket leveransen kommer att kosta.

Hur snabbt levererar ni?
Vi levererar beställningen alltid så snabbt som möjligt. Ofta skickas den redan på samma dag om du beställer före kl. 15 och betalar i nätbanken. Leveransen tar normalt 1–2 vardagar. Använder du banköverföring skickas din beställning samma dag som betalningen anländer på vårt konto.

Hur sänds testen ut till mig?
Testprodukter levereras alltid i neutrala paket med diskret avsändare så att paketets innehåll inte avslöjas.

Kan mina test bli skadade av kyla eller värme vid transporten?
Tester blir inte skadade av kyla eller värme vid transporten. Ifall testen har varit ute i kylan bör du låta dem stå i rumstemperatur på några timmar.

Hur pålitliga är era graviditetstest och ägglossningstest?
Under förutsättning att testen görs på rätt sätt enligt bruksanvisningen är de lika pålitliga som laboratorietest.

Varför står det i bruksanvisningen att den bästa tiden för att göra ägglossningstestet är mellan kl. 10 och 20? Kan man använda morgonurin när man gör ägglossninsgstest?
Tillverkaren rekommenderar att man inte använder morgonurin av följande skäl:
Urin bildas i urinblåsan för flera timmar när du sover (oftast 7–12 timmar), och därför påvisas den egentliga LH-halten inte i urinen förrän lite senare under dagen. Den lämpligaste tidpunkten är kl. 10.00–20.00 då LH-utsöndringen är som störst i kroppen. Med graviditetstester är det precis tvärtom på grund av att graviditetshormonet (HCG) bildas under natten. Det är viktigt att du inte kissar på minst 4 timmar innan du utför testet för att undvika utspädning av LH-hormonet i urinen. Undvik även att dricka stora mängder vätska 2 timmar innan du testar.

Är era test av hög kvalitet?
Ja, alla våra test är CE-märkta (enligt IVD-direktivet). CE-märkningen innebär att testen uppfyller en rad krav som EU ställer för att de ska få säljas lagligt inom EU och somliga andra länder inom EES-avtalet (Norge, Schweiz m.fl.).

Vad ska jag göra om resultatet visar att jag är gravid?
Grattis till graviditeten! Ta kontakt med mödravårdscentralen i din hemkommun. Där får du handledning på allt som beträffar din graviditet samt information om olika slags socialservice du har rätt till.