Termometer och nässugar

Microlife NC150 Digital panna termometer för barn

Finns på lager

Pris: 55,80
kvantitet: st

Microlife NC150 Digital panna termometer för barn kan användas för att mäta både kroppstemperatur och temperaturen på olika ytor, såsom nappflaskan eller badvattnet.

Microlife NC 150 non contact termometer kan användas för att mäta både kroppstemperatur och temperaturen på olika ytor, såsom nappflaskan eller badvattnet.

Termometern placeras 3-5 centimeter ifrån den eller det som ska mätas och läser sedan av dess temperatur. Den passar perfekt om du vill mäta temperaturen på ditt sovande barn. Mätningen tar endast några sekunder. Termometern kan lagra upp till 30 avläsningar. För störst tillförlitlighet bör mätningarna göras i området strax ovanför ögonbrynen. Blått ljus visar mätpunkten och högsta temperaturen registreras. Mätningen tar ca 3 sekunder och en signal hörs när mätningen är klar. Om termometern registrerar en temperatur som ligger över 37,5 C hörs 10 korta signaler och displayen visar en röd bakgrunds färg.

Vill du mäta temperaturen på ett objekt flyttar du först reglaget på sidan av termometern till symbolen föreställandes ett hus.

Allmänt om kroppstemperatur: Eftersom kroppstemperaturen är ganska stabil när man är frisk, är den en viktig indikator på sjukdom när den avviker från normalvärdet. Den rektala temperaturen (ändtarmstemperaturen) är den temperatur som kommer kärntemperaturen närmast. Alla andra sätt är behäftade med olika mätproblem. Panntermometern mäter hudtemperaturen på pannan. Den har fördel av att vara snabb och beröringsfri men nackdelen är att man mäter på det ställe som ligger längst bort från ”kärnan”. Mätfelet tenderar att bli större ju högre kroppstemperaturen är. Skillnaden mellan ändtarmsmätning och panntemperauren kan vara upp till 1,5 C . Det är därför viktigt att, när panntermometern visar förhöjd temperatur, bekräfta detta med en ändtarmstermometer.5 års garanti.